Connect with us

Shopping

The Body Shop Norge: «Avgjørende kamp for å overleve»

Published

on

THE BODY SHOP NORGE: Her fra butikken i Bogstadveien i Oslo. Karl Martin Månsson Biehl

De norske The Body Shop-butikkene kjører «overlevelsessalg».

Ifølge selskapets PR- og markedsansvarlig Andrea Lindberg har de tatt drastiske grep i en krevende situasjon for selskapet.

Etter å ha sett flere butikker med plakat med «overlevelsessalg», sendte MinMote en rekke spørsmål.

De har ikke kommentert spørsmålene direkte, men svart med en pressemelding:

«The Body Shop, en av Norges ledende skjønnhets- og kosmetikkjeder, er midt i en avgjørende kamp for å overleve. Etter 35 år på det norske markedet, står kjeden nå overfor økonomiske utfordringer som krever akutte tiltak», skriver de blant annet.

Lindberg opplyser at noen av årsakene til overlevelsessalget er sviktende omsetning i Norge og at rekonstruksjon hos hovedleverandøren i London har satt kjeden i en sårbar situasjon både i Norge og globalt.

I håp om å overleve har de nå satt i gang en kampanje med 50 prosent på alle varer, både på nett og butikk. «Må vi takke for oss?» er spørsmålet de stiller kundene i vinduet i butikken i Bogstadveien i Oslo.

«The Body Shop har alltid gått foran i kampen for bærekraft og dyrevennlige produkter», skriver Lindberg.

Hun viser til at The Body Shop siden etableringen i Norge i 1985 «har spilt en stor rolle innenfor bærekraftig skjønnhet og kosmetikk». Hun trekker blant annet frem at de i 2024 ble kåret av Sustainable Brand Index til skjønnhetsbransjens mest bærekraftige merkevare for femte året på rad.

«Vi er veldig takknemlig for våre mange lojale kunder. I tillegg til å gi dem et godt tilbud, vil denne kampanjen være en fin måte for nye kunder å bli kjent med våre fantastiske produkter», skriver Lindeberg.

Ida Brun

Ida er journalist i MinMote. Hun skriver saker innenfor interiør, mote og skjønnhet, og har stor interesse for bærekraftig mote og sosiale medier.

Continue Reading