Connect with us

Shopping

Populær kjede med overlevelsessalg

Published

on

Kosmetikk-kjeden The Body Shop har i lengre tid slitt økonomisk – i april tidligere i år ble det kjent at alle de 15 butikkene i Danmark ble lagt ned.

Også i Storbritannia og Sverige har kjeden slitt.

I fjor høst skrev Finansavisen at The Body Shop i Norge unngikk konkurs, men at en redningsplan måtte iverksettes, og at eieren måtte selge både kunst og eiendom for å berge kjeden.

Nå ser det imidlertid ut til at dette ikke var nok.

I en pressemelding skriver kjeden følgende:

Sviktende omsetning i Norge og rekonstruksjon hos hovedleverandøren i London har satt kjeden i en sårbar situasjon både i Norge og globalt.

For å redde kjeden har The Body Shop Norge nå startet en drastisk salgskampanje med -50% på alle varer. Kampanjen ble lansert tirsdag 14. mai, og budskapet er tydelig; «Overlevelsessalg

På nettsiden thebodyshop.no, har det inntil nylig vært dette bildet som møtte kundene:

TAKK OG FARVEL? Skjermdump fra thebodyshop.no onsdag morgen. Foto: Skjermdump
TAKK OG FARVEL? Skjermdump fra thebodyshop.no onsdag morgen. Foto: Skjermdump
Vis mer

«Må vi takke for oss?» står det skrevet på en bakgrunn av brunt papir, av den typen som gjerne henges opp i butikkvinduer ved konkurser.

Kjeden tilbyr videre alle varene til halv pris – og kaller det et overlevelsessalg.

Onsdag formiddag er imidlertid salgsplakaten på nettsiden fjernet, og det ser ut til at nettsalget er over. Mange av produktene er også utsolgte viser det seg der.

TAR TIL TÅRENE: Det blinde ekteparet Denise og Stefan rører dommerne med sin audition. Video: «Britain’s Got Talent»/ITV.
Vis mer

Også ute i butikkene har varene blitt solgt for halv pris. Da en fra KK-redaksjonen passerte en av Oslo-butikkene tirsdag kveld, var det «stappfullt av folk» som ville handle på salg.

Onsdag ettermiddag bekrefter samme allstedsnærværende kvinne at salget fortsatt pågår i butikk i hovedstaden.

«Svidde just av kr 500» rapporterer hun direkte, før hun føyer til følgende:

«Eller som man kan si sparte kr 500.»

SALG: Bilde fra en av Oslos Body Shop-butikker. Der pågår salget fortsatt onsdag ettermiddag. Foto: Ingvild Kjøde
SALG: Bilde fra en av Oslos Body Shop-butikker. Der pågår salget fortsatt onsdag ettermiddag. Foto: Ingvild Kjøde
Vis mer
ROLIG: En av kosmetikk-kjedens butikker i Oslo - som på ingen måte var preget av elleville salgstilstander da bildet ble tatt. Foto: NTB
ROLIG: En av kosmetikk-kjedens butikker i Oslo – som på ingen måte var preget av elleville salgstilstander da bildet ble tatt. Foto: NTB
Vis mer

The Body Shop åpnet første butikk i Norge i 1985 og besto i fjor av 45 butikker og 275 ansatte over hele landet, har E24 tidligere beskrevet.

Da KK tar kontakt med The Body Shop i Norge, for å få svar på hva som er status for kjeden i Norge nå, etter over en uke med å selge varer for halv pris, henviser PR og markedsansvarlig Andrea Lindberg til pressemeldingen og nøyer seg med følgende kommentar:

– Dette er hva vi kan si ved det nåværende tidspunkt.

Det har foreløpig ikke lyktes KK å få et svar på hvor lenge salget fortsetter.

Continue Reading