Connect with us

Gambling

Samsungs smartring dropper Norge – Tek.no

Published

on

Samsungs smartring dropper Norge – Tek.no

Galaxy Ring kommer til USA og Korea først.

Samsung

Finn Jarle Kvalheim

Kortversjonen

  • Samsung introduserte Galaxy Ring, i deres årlige “Unpacked”-lansering. Det er en helsemonitor du kan ha på fingeren, men den vil først lanseres i USA og Korea.
  • Ringen har opp til en ukes batteritid, og gir informasjon om dagsform. Den kan og gi syklusoppfølging for kvinner.
  • Galaxy Ring er laget av titan, kommer i tre farger og ni størrelser.
  • Det er uklart når den kommer til Norge.
  • Samsung lanserte også Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Ultra-modellen, Samsungs første firkantede smartklokke, har sykkelfunksjoner og lang batteritid, og er billigere enn Apple Watch Ultra 2.

Samsung har akkurat hatt sin årlige «Unpacked»-lansering der en rekke nye produkter har blitt lansert. Her har vi også fått bli kjent med nye Galaxy Ring – en bitteliten helsedings til å ha på fingeren.

Selv om smartringer har vært «i teknoeteren» en stund allerede, er de ganske ferske i norsk sammenheng – etter at Oura Ring nettopp ble introdusert på markedet her.

Det viser seg dessverre at vi må vente på Galaxy Ring – siden Samsung prioriterer USA og Korea. Det er uklart om det står om uker, måneder eller om vi må vente helt til neste generasjon av produktet. Samsung har de seneste årene hatt tradisjon for å lansere globalt, og inkludere Norge i de fleste nye produktslipp.

Galaxy Z Flip 6 og Galaxy Ring. Den nye fliptelefonen kommer til Norge, men det gjør foreløpig ikke ringen.

Ring med lang batteritid

Galaxy Ring loves å ha opp til en hel ukes batteritid. Det er imponerende når man tenker på alt den lille saken kan måle.

For her får du informasjon om for eksempel dagsform, der den måler søvnkvalitet og pulsvariabilitet for hjertet. Den måler automatisk treninger du setter i gang, og du behøver ikke si fra – for den merker når både aktivitet og puls øker.

Oppå det hele kan du fjernstyre telefonen med Galaxy Ring, der du gjør håndbevegelser i luften for å ta bilder, for eksempe.

For kvinner kan Galaxy Ring i likhet med Oura Ring holde oversikt over syklusen ved hjelp av små variasjoner i hudtemperatur.

Uklart når den eventuelt kommer

Galaxy Ring blir laget i titan, og kommer i tre forskjellige farger og hele ni ulike størrelser.

Det finnes et eget verktøy som skal hjelpe kjøperne å velge riktig størrelse.

Akkurat når Ring kommer til Norge er altså uklart, og produktet har fått den typiske «på et senere tidspunkt»-, eller «to be announced»-statusen som førstegenerasjonsprodukter ofte får.

I mellomtiden selges altså finske Oura Ring til priser fra rett over 4000 kroner. Vi venter også på den norske smartringen Inspiring, som skal kunne mange av de samme tingene. Foreløpig er den kun i forhåndssalg med uavklart sluttpris.

Nye Galaxy Buds kommer i helt ny design, og påstås å passe flere ører. Buds 3 Pro til venstre koster omtrent 3000 kroner, og vanlige Buds 3 koster 2000 kroner.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Lanserte nye Galaxy Watch-klokker

Samsungs nyeste klokker kommer derimot umiddelbart til Norge. Her er det to størrelser av Galaxy Watch 7, i tillegg til nye Galaxy Watch Ultra.

Sistnevnte er kanskje den mest spennende, for her trekker koreanerne bestemt i retning av et visst amerikansk fruktselskap. For eksempel er dette Samsungs første firkantede smartklokke.

Rent estetisk både likner og ikke likner den på Apples Watch Ultra. Den er laget i titan, den har liknende innfester for klokkereim som Apples, og med en kraftig, stor krone til betjening på siden – akkurat som Apple.

Galaxy Watch Ultra er helt ny, og konkurrerer mot andre «toppede» sportsklokker. Her ligger fokuset imidlertid mer på sykkelsport enn på vannsport - slik det i hvert fall til dels gjør for Apple i deres Watch Ultra-serie.

Samsung: Sykling > dykking

Her er trekkplastrene lang batteritid på opptil 60 timer og tetting som holder både høyt og lavt – den skal tåle ned til ti atmosfærer under vann og opp til flere tusen meter over vann.

Der Apples Watch Ultra har dykking som ekstra spesialfelt, har Samsung tilsynelatende satset på sykkel. For her kan klokken spore innsatsen din og ved hjelp av algoritmer, og selvsagt – litt AI, finne ut av FTP-styrken din når du sykler. Det betyr at den vet omtrent hvor mange watt effekt du sykler med, og hvor lenge du kan holde det gående før melkesyra tar helt overhånd.

Skulle vi gjette er FTP-måling på håndleddet hakket mer nyttig for flere enn en klokke som kan bli dykkercomputer, slik som Apples kan.

Galaxy Watch 7 er en enklere og vesentlig mer tradisjonell klokke, som for eksempel ikke har de spesifikke sykkelfunksjonene til Ultra.

Samsung lanserte intet mindre enn to telefoner, tre forskjellige klokker, én smartring og to ulike Galaxy Buds.

Samsung

Mye rimeligere enn Apple

Tross titan og safirglass og alle de riktige klokkeordene, slipper du faktisk unna med moderate 8500 kroner for Galaxy Watch Ultra. Ikke billig akkurat, men hvis vi igjen skuler til Amerika og eplene, ligger Apple Watch Ultra 2 på 11 tusenlapper i skrivende stund.

Galaxy Watch 7 starter på 3800 kroner, som er ganske mye rimeligere enn inneværende Apple Watch series 9, som begynner på 5400 kroner. Vi aner altså et snev av konkurranse her, tross at hverken Apples eller Samsungs klokker kan brukes mot hverandres mobiler.

Akkurat hva Galaxy Ring vil koste hvis den nærmer seg våre breddegrader vet vi ikke.

Continue Reading