Connect with us

Tech

Trump Media (DJT)-aksjen står overfor et fjell av risikoer: unngå | Invezz

Published

on

Trump Media (DJT)-aksjen står overfor et fjell av risikoer: unngå | Invezz

Aksjekursen Trump Media & Technology (NASDAQ: DJT) har mistet momentum de siste månedene ettersom bekymringene for selskapet har fortsatt. Den falt i fem dager på rad og ble handlet for $32. Dette fallet har brakt markedsverdien til rundt 5,5 milliarder dollar.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.


Copy link to section

DJT-aksjekursen har krasjet de siste dagene ettersom bekymringene for selskapet og den pågående kampanjen fortsatte.

Når det gjelder valget, er det tegn på at Donald Trumps kampanje mister fart selv etter hans bedre prestasjoner i den siste debatten.

Den største risikoen er at Joe Biden kan bli tvunget ut av løpet. I en uttalelse torsdag sa den innflytelsesrike Disney-familien at den ikke vil gi mer støtte til demokratene med mindre Biden faller ut av løpet.

Populære venstreorienterte publikasjoner som New York Times, Washington Post og CNN har også advart om at Biden kan tape. Dessuten er det en uro blant de fleste folkevalgte.

Derfor er det generelle synet at Biden vil droppe ut og bli erstattet av slike som Kamala Harris, Gretchen Whitmer, Michele Obama eller Gavin Newsom. Hvis dette skjer, er det sjanser for at demokrater og mange moderater vil velge dem fremfor Donald Trump.

Et Trump-tap i valget er en dårlig ting for DJT-aksjen fordi selskapets premievurdering er mest på grunn av håp om at Truth Social vil bli populær hvis Trump blir gjenvalgt.

Hvis han taper valget, er det en sannsynlighet for at den sosiale medieplattformen ikke vil se mye action, noe som vil påvirke veksten.

Husk at Trump Media er et av de mest overvurderte selskapene på Wall Street. De siste økonomiske resultatene viste at inntektene var under 1 million dollar i første kvartal, mens nettotapet steg til over 327 millioner dollar.

Streaming-ambisjon vil kanskje ikke fungere


Copy link to section

Den andre store risikoen for Trump Media & Technology er at streamingambisjonene kanskje ikke vil lykkes.

I en uttalelse denne uken sa selskapet at det kjøpte WorldConnect Technologies i en avtale med alle aksjer. Oppkjøpet vil gi det et innholdsdistribusjonsnettverk (CDN) for streaming av lineær TV via Truth Social. Denne strømmeløsningen vil da bli lansert som en frittstående app.

Å flytte inn i strømmevirksomheten kan virke som et godt alternativ i begynnelsen. Historien viser imidlertid at det er vanskelig å lykkes i strømmesektoren. Faktisk, selskaper som Warner Bros. Discovery og Paramount har alle rapportert betydelige tap de siste årene.

Det er uklart hvordan strømmevirksomheten vil være strukturert. Det som er klart er at det er ganske dyrt å produsere innhold som folk elsker. Et godt eksempel på dette er The Daily Wire, som bruker millioner av dollar årlig på å betale innholdsskapere som Jordan Peterson og Matt Walsh.

Mer risiko for DJT-aksjen


Copy link to section

DJT-diagram av TradingView

Som jeg har skrevet før, er Trump Medias kjerneutfordring at dens sosiale medieplattform er veldig liten og at den ikke vil tiltrekke seg store annonsører som Disney, Unilever, Colgate-Palmolive og Procter & Gamble. Disse firmaene har boikottet andre konservative lenende medieplattformer som Fox og Rumble.

Den andre avgjørende risikoen er at selskapet sannsynligvis vil trenge å skaffe betydelige kontanter i de kommende årene. It leafy har en standby-avtale om kjøp av aksjer, som lar den utstede opptil 2,5 milliarder dollar aksjer til Yorkville Advisors i løpet av de neste tre årene. 2,5 milliarder dollar er mye penger for et selskap verdsatt til over 5 milliarder dollar.

Derfor gjør en kombinasjon av disse faktorene, og det faktum at Trump kan tape valget, DJT-aksjen svært risikabel. Som sådan mistenker jeg at aksjen vil kollapse til neste nøkkelstøttenivå på $22,63, det laveste punktet i april og 27% under dagens nivå.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Continue Reading