Connect with us

Fashion

9 kunstbidrag fra 9 land – Slik feirer Oslo Fashion Outlet Pride!

Published

on

9 kunstbidrag fra 9 land – Slik feirer Oslo Fashion Outlet Pride!

Pressemelding –

Mangfold står i fokus når Oslo Fashion Outlet denne måneden markerer Pride. Både som en del av VIA Outlets samlet, og som lokal outlet-destinasjon i Vestby. Den 11.juni ble en unik kunstutstilling avduket, med det norske bidraget til klesdesigner og illustratør Fam Irvoll i spissen.

En del av et fellesskap

Oslo Fashion Outlet er en del av en større gruppe med 11 eksklusive outlet-destinasjoner på tvers av Europa. Sammen feirer vi Pride for å øke bevisstheten rundt tematikken. Alle har en historie, og hver historie er unik og fortjener å bli hørt. Til årets markering har vi samarbeidet med dyktige europeiske kunstnere med tilknytning til Pride-miljøet. Vi ba dem dele sin Pride-historie, og resultatet er en interaktiv kunstutstilling som kan oppleves hos oss fra 11.juni.

9 lokale kunstnere, fra landene VIA Outlets har etablert seg med premium outlet-shopping, har fått kreativt spillerom til å tolke LGBTQIA+-miljøet fra et personlig perspektiv på hver sin puslespillbrikke. Disse vil pusles sammen i løpet av Pride-måneden på Oslo Fashion Outlet.

Norges bidrag er laget i streken til fargerike Fam Irvoll. Hun er en norsk motedesigner kjent for sine kreasjoner for kvinner, illustrasjoner og grafisk design. I tillegg til å være klesdesigner med eget merke, illustrerer Fam Irvoll bøker. Fam Irvoll driver også et kreativt grafisk byrå kalt Fun By Fam samt et klesmerke sammen med Helene Olafsen. Fam Irvoll har sin utdannelse fra Esmod i Oslo og Central Saint Martins i London. Hun har vist kolleksjoner under moteuker i Oslo, Riga og London.

«Jeg har mange gode venner i det skeive miljøet, og selv om jeg ikke er homofil selv, er det der jeg føler meg hjemme. Det er et miljø hvor alle blir akseptert for den de er. For meg handler det om nettopp det, hvor jeg kan være meg selv. Kunstverket mitt handler om tilhørigheten og vennene mine, enkelt og greit,» sier Irvoll om sitt kunstbidrag.

Be Proud, Be you

«Denne måneden feirer vi Pride med budskapet «Be Proud, Be You» på Oslo Fashion Outlet. Vi markerer Pride fordi vi som destinasjon og gruppe tror på at hvert enkelt menneske er unikt, og like mye verdt. Å få med Fam Irvoll til å lage det norske bidraget er både inspirerende og veldig i tråd med destinasjonens profil. Vi håper så mange som mulig tar turen for å se utstillingen i løpet av juni,» uttaler senterleder Lars Pedersen på Oslo Fashion Outlet.

Continue Reading