Connect with us

Entertainment

Reistad og Mørk herjet – 31 norske scoringer da Esbjerg vant bronsekampen i Champions League

Published

on

I STORFORM: Nora Mørk og Henny Reistad. Foto: EPA/AFP

Henny Reistad og Nora Mørk glitret og scoret til sammen 26 ganger da danske Esbjerg vant 37-33 mot franske Metz i søndagens bronsekamp i Champions League.

Søndagens oppgjør var en reprise av bronsekampen for to år siden, da Metz vant 32-26. Også i fjor var Esbjerg involvert i bronsekamp. Da tapte danskene med ett mål for Györ.

På forsøk nummer tre fikk Esbjerg omsider karet til seg 3.-plassen i den gjeveste europacupturneringen.

31 av Esbjergs mål ble scoret av norske spillere, anført av Reistad og Mørk med 13 hver.

Etter en jevnspilt førsteomgang i Budapest gikk lagene i garderoben på stillingen 18-18. Lagene fortsatte å følge hverandre tett også etter hvilen, og med femten minutter igjen å spille sto det 27-26 til Esbjerg etter en ny Mørk-scoring.

I sluttminuttene viste Esbjerg seg sterkest og sikret til slutt seieren.

Esbjerg-troppen består av en rekke norske landslagsprofiler. I tillegg til Mørk og Reistad er Live Rushfeldt Deila, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg-Isaksen en del av det danske storlaget.

Lørdag tapte Esbjerg 23-24 i et nervedrama av en semifinale mot ungarske Györ. I siste sekund fikk norske Sanna Solberg-Isaksen en eventyrlig sjanse til å utligne og sikre ekstraomganger, men Györs danske sisteskanse Sandra Toft sto i veien for forsøket.

Metz tapte 29-36 for tyske Bietigheim i den andre semifinalen lørdag. Finalen spilles senere søndag.

Continue Reading