Connect with us

Entertainment

Ny Israel-korrespondent: Lauritz (28) skal gi deg ferske TV-nyheter fra Israel

Published

on

Han har en master fra universitetet i Tel Aviv og har jobbet på Israels ambassade i Oslo. Nå venter helt nye utfordringer for Lauritz Udjus. Se hele TV-intervjuet med ham her.

ANNONSE


Denne artikkelen er ÅPEN, fordi:

Mye av innholdet her på Verdinytt ligger åpent, gratis og kan deles av alle. Vi åpner opp, fordi de betalende abonnentene våre bidrar til å gjøre det mulig – og til at Verdinytt, Norges nyeste kristne avis, kan vokse videre. Er ikke det fint?

Flytter tilbake til Israel

Lauritz Udjus (28) har bodd og studert i Israel. Han har også jobbet ved den israelske ambassaden i Oslo. Til høsten drar han tilbake til Israel – for å rapportere hjem til Norge, som TV-journalist.

Se hele TV-intervjuet med Lauritz øverst på siden her.

Ferske TV-nyheter

I februar ble det kjent at Bedehuskanalen satser nytt fra høsten, med ferske TV-nyheter på hverdagskveldene. Bjarte Ystebø skal lede nyhetsredaksjonen.

ANNONSE

Annonse


Kristen Media Norge har i vår utlyst tre journaliststillinger, i henholdsvis Bergen, Oslo – og Israel. Og nå kan Bjarte Ystebø avsløre at «vår mann i Israel» blir Lauritz Udjus. Han er også ukens gjest i Live med venner – og tirsdag kveld klokken 22.00 (eller i opptak senere på Verdinytt) kan du bli kjent med denne mannen som skal rapportere hjem til Norge om viktige hendelser i Israel i tiden framover.

NY ISRAEL-KORRESPODENT: Lauritz Udjus (28) fra Grimstad flytter Jerusalem i sommer for å bli Bedehuskanalens nye TV-journalist.
 Foto: Kristen Media Norge / Verdinytt

NY ISRAEL-KORRESPODENT: Lauritz Udjus (28) fra Grimstad flytter Jerusalem i sommer for å bli Bedehuskanalens nye TV-journalist.
Foto: Kristen Media Norge / Verdinytt

Starter i september

Mandag 2. september skal den første egenproduserte nyhetssendingen gå på lufta på TV12 Bedehuskanalen.

– Produksjonsselskapet 2323 Media AS, som eies av foreningen Kristen Media Norge, der Bjarte Ystebø er leder, skal ha produksjonsansvaret for TV12-nyhetene. De skal etablere både studio, redaksjon og en nødvendig infrastruktur som skal til for å gjøre produksjonen av gode nyhetssendinger mulig, fortalte Johnn Hardang, ansvarlig redaktør i Bedehuskanalen i februar.

Brenner for Israel

– Lauritz, hvorfor vil du bli norsk TV-journalist i Israel?

– Generelt har jeg et veldig brennende hjerte for Israel. Jeg har alltid vært veldig for israelerne og jødene, på bakgrunn av min kristne tro. Da jeg studerte i Tel Aviv fikk jeg en dypere innsikt og fakta – som har blitt veldig trosstyrkende for meg. Og ikke minst, etter 7. oktober, har jeg hatt lyst til å kunne bidra – i Israel.

– Hvordan da?

– Det har blitt rørende for meg, alle som er med i IDF, det israelske forsvaret, de har beskyttet meg som student i Tel Aviv – og alle som bor i Israel. Og nå, når de står midt i stormen, har jeg lyst til å bringe sanne nyheter, hva som faktisk foregår der. Så det bunner i et ønske ønske om å kunne å hjelpe jødene og Israel.

ANNONSE

Annonse


– Du har utdanning innen kommunikasjon og statsvitenskap, men journalistikk er nytt for deg?

– Ja, jeg har ingen bakgrunn i journalistikk, men jeg har en god innsikt i Israel og araber-konflikten, som jeg liker å kalle det. Så jeg tror bakgrunnen min innen kommunikasjon, at jeg har bodd i Israel, jobbet på Israels ambassade i Oslo – og studert konflikten, det tror jeg det vil være til stor hjelp i en slik rolle som journalist. Og jeg lærer fort!

Lauritz Nathaniel Myking Udjus, som er hans fulle navn, er født og oppvokst på familiegården i Grimstad. Han flytter til Israel i slutten av juli, der han skal bo i Jerusalem.

Statsvitenskap og kommunikasjon

Lauritz Udjus er utdannet innen PR, kommunikasjon og markedsføring på BI her hjemme. Han har også en en master i statsvitenskap: sikkerhet og diplomati, fra universitetet i Tel Aviv i Israel. Arbeidserfaring har han blant annet fra Israels ambassade i Norge og Island, og med kommunikasjon og nettpublisering hos Med Israel for fred (MIFF), der han har hatt fokus på å nå unge mennesker.

Direkte fra 22.00 – på nett og TV

Live med venner er TV-programmet med nyheter fra Kristen-Norge, intervjuer, refleksjoner, andakt og menighetsbesøk. Det sendes direkte hver tirsdag kveld klokken 22.00. Siden høsten 2023 er de faste programlederne Tone Haukeland Mork og Bjarte Ystebø.

ANNONSE

Annonse


Programmet produseres av Kristen Media Norge og sendes direkte på tirsdagskveldene her på Verdinytt.no og på vår Facebook-side.

Du kan også se Live med venner på vanlig TV; på Kanal 10 og Bedehuskanalen.

Dessuten, hvis du ikke rekker hjem til programmet på tirsdagskvelden, eller legger deg før det starter klokken 22, kan du se Live med venner-innslagene i opptak her på Verdinytt når som helst.

Se hele Live med venner fra tirsdag 14 mai

Intervjuet med Lauritz Udjus kan du se i videovinduet øverst på siden her.

Hele det timelange programmet ser du her:

ANNONSE

Annonse


Se forrige Live med venner her

Elin Kristin Hartvedt har en vei til tro som du vil bli berørt av å høre. I Live med venner fikk hun god tid til å fortelle.

Denne artikkelen du nå har lest er ÅPEN, fordi:

Mye av innholdet her på Verdinytt ligger åpent, gratis og kan deles av alle. Vi åpner opp, fordi de betalende abonnentene våre bidrar til å gjøre det mulig – og til at Verdinytt, Norges nyeste kristne avis, kan vokse videre. Er ikke det fint?

Jo flere som støtter opp ved å bli abonnent (fra bare 100 kroner i måneden – eller 1000 kroner for et helt år), desto mer innhold får vi mulighet til å legge åpent – slik at flere kan lese det.

Tusen takk for at du LESER oss – og tusen takk til alle som står sammen med oss. Her kan du raskt og enkelt bestille DITT abonnement: Verdinytt.no/abonnement

Få også med deg dette:

Kommenter denne artikkelen

Continue Reading