Connect with us

Entertainment

Magnus Carlsen slo Rameshbabu Praggnanandhaa i armageddon – leder fortsatt Norway Chess

Published

on

Magnus Carlsen under Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen forsvarte ledelsen i Norway Chess ved å beseire Rameshbabu Praggnanandhaa i armageddon tirsdag.

Hikaru Nakamura så ut til å ta ledelsen i turneringen ved å beseire Alireza Firouzja, men fikk bare remis og tapte deretter i armageddon. Dermed økte Carlsen sin ledelse til et helt poeng.

– Det kunne vært betydelig verre. Langsjakkpartiet var litt frustrerende. Jeg følte at jeg fikk en liten fordel, men han forsvarte seg godt, sa Carlsen til TV 2.

– Jeg synes armageddonpartiet var litt så som så, men det ble vanskelig for ham å forsvare seg da han fikk så mye dårligere tid. Jeg er fornøyd med å få det ekstra halvpoenget.

Dagen etter at Nakamura tok seg opp i rygg på nordmannen med remis i langsjakk og seier i armageddon, ble det mer armageddon i Norway Chess. Alle de tre langsjakkpartiene endte med remis.

Usikker

Carlsen møtte Rameshbabu i et parti som aldri så ut til å ende med noe annet enn remis.

– Jeg kan ha rotet det til i forberedelsene mine, og han virker vel forberedt. Jeg følte meg ikke sikker i utgangspunktet, og jeg er enda mindre sikker nå, sa Carlsen da han gikk i skrifteboksen etter 16 trekk.

Han hadde etter hvert betydelig mer tid enn sin indiske motstander, men greide ikke å sette ham i alvorlig trøbbel. Etter snaut fire timer ved brettet og 76 trekk ble det remis.

Dro fra

Det ble det også i dagens to andre partier, og dermed endte dagen med tre armageddonpartier på rad. Carlsen hadde hvite brikker i sitt parti og spilte seg til et voldsomt overtak som resulterte i seier etter 66 trekk.

Nakamura ga fra seg et klart overtak i sitt langsjakkparti mot Firouzja. Med seier ville han overtatt ledelsen ett poeng foran Carlsen, men i stedet måtte han ut i armageddon. Der tapte han med svarte brikker og er i stedet ett poeng bak Carlsen.

Onsdag er det hviledag i Norway Chess før turneringen avsluttes med to runder torsdag og fredag.

Continue Reading