Entertainment

Maanum reddet Norge etter skrekkstart: – Betyr veldig mye

Published

on

(Italia – Norge 1–1) I sin første landskamp siden kollapsen sørget Frida Maanum for å holde liv i Norges EM-håp.

Frida Maanum har hatt et svært turbulent år. I mars kollapset hun i FA-cupfinalen for Arsenal. I sin første samling tilbake for Norge ble hun avgjørende.

– Det betyr veldig mye. Det har vært en tøff periode, så det å komme inn og bidra var veldig deilig. Det var forløsende. Det så du på reaksjonen min også, sier Maanum til TV 2.

Det stanget lenge for Norge som lå under 0–1, men med en drøy time spilt kom Maanum inn og fikk sine første Norge-minutter siden kollapsen.

Med ti minutter igjen av ordinær tid var hun råsterk og stanget en corner inn i mål.

Kampen endte 1–1. Norge ligger dermed på 2. plass i gruppen når to kamper gjenstår. De har like mange poeng som Italia (fem poeng), men er foran på målforskjell.

– Det er viktig å ikke tape. Vi unngår at de får tre poeng. Det er en åpen gruppe. Det er to viktige kamper i neste samling, sier Maanum.

Landslagssjef Gemma Grainger mener Norge viste mentalitet og karakter ved å sikre uavgjort. Hun sier seg passe fornøyd med resultatet, i og med at Norge har bedre målforskjell enn Italia.

Noe hun ikke liker, er at Norge igjen slipper inn et tidlig baklengsmål.

Borte mot Nederland, da Norge tapte 0–1, kom målet etter seks minutter. Mot Italia ble Norge satt under stort press umiddelbart og slapp inn etter fem minutter.

– Det er noe vi må se på, sier Grainger til TV 2.

For det så lenge ut til at Norge skulle få en vrien vei til EM i Sveits i 2025. Et eventuelt tap ville gjort det svært vanskelig å sikre direkte kvalik – noe de to første plassene i gruppen gir.

Manuela Giugliano sørget for 1–0 etter en dominant åpning av Italia.

Ti minutter før pause traff Caroline Graham Hansen godt, men Laura Giuliani i Italia-buret fikk vippet ballen i tverrliggeren og ut. Det var det nærmeste Norge kom i en rotete første omgang.

Norge leverte en bedre annenomgang og sørget for å ta med seg ett viktig poeng.

Gruppen er fortsatt vidåpen. I den andre kampen i gruppen endte det også 1–1 mellom Finland og Nederland. Det skiller bare tre poeng fra Finland på 4. plass til Nederland på 1. plass.

Norge møtte Italia på Ullevaal på fredag. Den kampen endte 0–0, men Norge var så nære å tape kampen: