Connect with us

Shopping

– Må være Norge

Published

on

Kort fortalt

 • Sephora har delt en kryptisk TikTok-video som antyder at noe stort vil skje, og norske sminkeentusiaster håper det betyr en butikkåpning i Norge.
 • Kommentarene flommer over av spekulasjoner, og moteredaktør Ida Eide Einarsdóttir sier mange har ventet lenge på dette.

Sminkegiganten Sephora er en av klodens største butikkjeder innen klær og kosmetikk, med butikker spredt over hele verden – unntatt i Norge.

Nå koker det i kommentarfelt etter at sminkegiganten delte en kryptisk TikTok-video på «Sephora Scandinavia», hvor de hinter om at noe «stort snart vil skje»:

«BREAKING NEWS: Noe *stort* skjer. Sees snart. Hvem kan gjette hvor?», skriver de i innlegget.

I kommentarfeltet florerer det av norske sminkeentusiaster som er overbevist om at de hinter om Norge:

«Hvis det er Norge dør jeg litt», «Håper det er Norge» og «Det må jo være Norge. Alle andre har», skriver håpefulle nordmenn under videoen.

Kort fortalt

 • Sminkegiganten Sephora har delt en kryptisk TikTok-video som har fått norske sminkeentusiaster til å spekulere i om en butikk åpner i Norge.
 • Kommentarfeltene koker over av håpefulle nordmenn.
 • Moteredaktør Ida Eide Einarsdóttir mener mange har ventet lenge på dette.
 • Sephora har stor appell, spesielt blant unge, og en eventuell åpning kan skape debatt om hudpleie til barn og unge.
 • «Griner hvis det ikke er Norge».

  Sminke-og hudpleievideoer får millioner av visninger. Norske barn ber foreldrene legge sommerferien til land med Sephora-butikker. Flere medier har skrevet om begrepet «Sephora-kids».

  «Hvordan vi svarer på alle kom-til-Norge-kommentarene», har Sephora Scandinavia laget en TikTok-video om, illustrert av ei dame som har det ekstremt travelt foran tastaturet.

  LER: Alpinist Aksel Lund Svindal og friidrettsutøver Amalie Iuel var de første som gikk inn til gallamiddagen på Slottet 14. mai. Det er ikke bare, bare … Video: NRK
  Vis mer

  – Mange har ventet lenge

  At Norge kanskje omsider får sin egen butikk er noe KK`s moteredaktør Ida Eide Einarsdóttir tror mange lenge har ventet på:

  – For litt som alt annet, føles det som, er det ikke her ting skjer først. Sephora har riktignok shippet til Norge, fra Sverige, men har enda ikke noen egen butikk her.

  – Ikke rart det blir oppstyr når ryktene begynner å gå om en potensiell åpning her hjemme. Det er jo blitt litt av greia i både mote- og skjønnhetsverdenen å tease slike nyheter på forhånd. Melke kua, med andre ord.

  – En attraksjon

  Til tross for at sminkegiganten aldri har satt fot i Norge, er interessen enorm også her hjemme.

  Einarsdóttir blir dermed ikke overrasket dersom Sephora omsider har hørt på nordmenns bønn:

  – Jeg tipper vi har stått på ønskelisten deres nokså lenge. Nordmenn er en kjøpesterk gruppe, selv i et presset marked.

  UV-indeksen blir ofte brukt som et verktøy for å få den perfekte brunfarge, men hva sier ekspertene? Video: Nora Bakketun
  Vis mer

  Unge ned i tiårsalderen går nå til innkjøp av dyre hudpleierutiner og følger med på trender innen kosmetikk og hudpleie.

  Etterspørselen for en egen norsk Sephora-lokasjon er dermed noe som kan falle i smak hos mange kosmetikkentusiaster:

  – Ja, og så er det jo ikke noen hvem som helst det er snakk om. Sephora har en helt sinnssyk appell, mye takket være sosiale medier og kanskje spesielt TikTok. Særlig for generasjon Z og til dels milennials har kosmetikkjeden vært nærmest for en attraksjon å regne.

  Et potensielt inntog i Norge kan sannsynligvis også blåse nytt liv i debatten om hudpleie til barn og unge, skal vi tro moteredaktøren:

  – Det er ikke uten grunn at disse gjerne blir referert til som Sephora kids. Internasjonalt har flere innført aldersgrense på såkalt avansert hudpleie. Spørs om ikke det blir aktuelt for skjønnhetsgiganten. Uansett blir det helt sikkert en betimelig diskusjon om et nokså kontroversielt tema.

  Nylig innførte Sverige 15-års aldersgrense på enkelte hudpleieprodukter etter at hudpleieinteressen blant unge skøyt til værs.

  Flere store merker

  Moteredaktøren forklarer at Sephora har et stort utvalg med merker ikke alle andre har:

  – Gjerne de det er mest blest rundt – egne samarbeid med kjendiser og store profiler. Ja, og de bruker sosiale medier for det det er verdt. Det er noe high-end og luksuriøst over det, men til en nokså overkommelig prislapp. Kall det gjerne en suksessoppskrift. Det er gøy å besøke butikkene, og det kapitaliserer de på så til de grader.

  Nylig ble store kosmetikkmerker som Drunk Elephant og Milk Makeup lansert i Norge. Den gang strømmet folk til butikkene for å få tak i produkter som man tidligere har måttet reise til utlandet eller handle på nett for å få tak i.

  Dersom Sephora åpner butikk i Norge, vil nordmann mest sannsynlig få tak i begge disse merkene, samt Selena Gomez sitt merke Rare Beauty, Charlotte Tilbury, Tarte og Sephoras eget populære merke, innenfor landegrensene.

  – Bør skjelve i buksene

  I kommentarfeltet til TikTok-videoen er folk overbevist, og enkelte har gått så langt som å spekulere i nøyaktig hvor i Norge man kan forvente en fersk butikk.

  NY SESONG: 23. mai kommer nyeste sesongen av «The Kardashians» ut. Video: Hulu
  Vis mer

  Her har Einarsdóttir en teori:

  – Jeg blir ikke overrasket hvis det viser seg at de nå kommer til Norge. Tipper vi har stått på ønskelisten deres nokså lenge. Men det handler om å finne riktig sted og lokale. Det vil nok være nokså sentralt i Oslo sentrum en sted.

  Norge er det eneste landet i Skandinavia som ennå ikke har en fysisk Sephorabutikk. I Sverige er det fire butikker fordelt mellom Stockholm, Malmö og Göteborg. I Danmark er det hele sju Sephora-butikker: fire i København, to i Odense, en i Kolding og en i Århus.

  Sephora har foreløpig ikke svart på Dagbladet henvendelser.

  Continue Reading