Connect with us

Entertainment

Når er Champions League-finalen 2024?

Published

on

Real Madrid har rekorden med 14 Champions League-seire. Sist de vant var i 2022 mot Liverpool. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB

Kan norske Julian Ryerson og Borussia Dortmund slå turneringens mestvinnende lag når de møter Real Madrid i Champions League-finalen?

Gruppespillet er over og åttedelsfinaler, kvartfinaler og semifinaler er spilt. Nå gjenstår kampen om å løfte det ærverdige Champions League-trofeet.

Når er Champions League-finalen 2024?

Champions League-finalen spilles på forskjellige stadioner hver sesong, og i 2024 er det Wembley Stadium i London som har fått æren av å sette rammene rundt en av de største fotballkampene for sesongen.

Champions League-finalen for menn mellom spilles lørdag 1. juni 2024 klokken 21.00.

Dortmund møter Real Madrid

I fjor var det Manchester City som vant Champions League, etter å ha slått Inter Milan 1–0. Rodri scoret Citys mål i finalen, mens Erling Braut Haaland ble toppscorer sammenlagt i Champions League-sesongen 2022/23.

Champions League-finalen 2024 går mellom Borussia Dortmund og Real Madrid.

I år er det en annen nordmann i finalen. Nemlig Julian Ryerson fra Lyngdal, som ble hyllet etter kampen som tok ham til Champions League-finalen. Han spiller for Borussia Dortmund.

Julian Ryerson fra Lyngdal er finaleklar. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB

Hvem sender Champions League på TV?

Det er TV 2 som har rettighetene til å vise Champions League på TV i Norge. De har rettigheten ut sesongen 2023–2024. Du trenger et abonnement for å se kampene.

VGTV: Sjekk spilleplanen til VG+ Sport her!

Hva er Champions League?

Champions League er en årlig europeisk fotballturnering hvor toppklubber fra ulike europeiske land konkurrerer om å bli kåret til Europas beste fotballag. Turneringen er i regi av UEFA.

Champions League-sesongen går fra rundt august til mai/juni året etter.

Turneringen består av flere faser, inkludert kvalifiseringsrunder, gruppespill og utslagsrunder. I gruppespillet er det 32 lag som er delt inn i åtte grupper, og de to beste lagene fra hver gruppe går videre til utslagsrundene/sluttspillet.

Tidligere Champions League-vinnere

Real Madrid har dominert de siste ti årene og har totalt 14 pokaler. Det gjenstår å se om det nok en gang blir Real Madrid som får løfte trofeet.

Her er en liste over vinnerne av UEFA Champions League de siste ti årene:

  • 2022/23: Manchester City
  • 2021/22: Real Madrid
  • 2020/21: Chelsea
  • 2019/20: Bayern Munich
  • 2018/19: Liverpool
  • 2017/18: Real Madrid
  • 2016/17: Real Madrid
  • 2015/16: Real Madrid
  • 2014/15: Barcelona
  • 2013/14: Real Madrid

Erling Braut Haaland og Manchester City vant Champions League i 2023 – og tok med «The Treble» (City vant også Premier Leauge og FA-cupen samme sesong). Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

Hvordan kvalifiserer lagene seg til Champions League?

Lagene kvalifiserer seg basert på tabellplassering og prestasjon i sine nasjonale ligaer og cupkonkurranser.

Lagene fra de høyest rangerte ligaene får direkte plass i gruppespillet, mens andre lag må gjennom kvalifiseringsrunder.

Rangeringen av ligaen avgjøre også hvor mange lag fra hver liga som blir direktekvalifisert til gruppespill eller får plass i kvalifiseringsrundene.

SE OGSÅ: Sjekk hva som skjer i sportens verden og se tidspunkt og TV-kanal i VGs Sportskalender her!

Champions League for kvinner

Caroline Graham Hansen ble hyllet av lagvenninnene etter seieren mot Lyon. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / NTB

Champions League-finalen for kvinner ble spilt lørdag 25. mai på San Memès Stadium i Bilbao. Da ble Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen Champions League-mestere for andre år på rad da Barcelona slo Lyon 2-0.

Tidligere i mai ble det kjent at Champions League-finalen for kvinner skal spilles i Norge i 2026 på Ullevaal stadion.

Continue Reading