Connect with us

Gambling

Eurovision 2024 – Odds og spådommer før konkurransen

Published

on
Artikkel av

Peter Naame

GDC - Icon - Black - Info

Date IconSist oppdatert: 
Eurovision 2024 - Odds og spådommer før konkurransen


Nå er alle sangene klare for den 68. utgaven av Eurovision Song Contest kjent. Den største musikkshowet i verden, som alltid inneholder både bisarre opptredener og fengende sanger, har ikke bare en lojal tilhengerskare, men fører også til gode muligheter for å spille på oddsen på Eurovision Song Contest om blant annet hvem som vil vinne det store festivalen og arrangere neste års hendelse i sitt eget land.


Powbet Sports

Etablert 2020


Kun 18+. Brukervilkår gjelder

Dette er syvende gang Sverige arrangerer Eurovision Song Contest. Malmö, Sveriges tredje største by, har vært vertskap to ganger før og er dermed den andre byen i vårt naboland som tar på seg organiseringen for tredje gang. Presentasjonen vil bli ledet av skuespillerinne Malin Åkerman, kjent fra sine roller i blant annet How I Met Your Mother, Watchmen og Billions, sammen med Petra Mede, en erfaren Eurovision-vert i Sverige. Norge vil bli representert av Gåte under den andre semifinalen på torsdag 9. mai 2024, med den mye omtalte sangen Ulveham. Finalen finner sted lørdag 11. mai 2024, hvor totalt 37 deltakere vil konkurrere om seieren i Sverige

Eurovision Dato
Første semifinale Tirsdag 7. mai, 2024
Andre semifinale Torsdag 9. mai, 2024
Finale Lørdag 11. mai, 2024

Vi på Gambling.com analyserer årlig oddsen, sjansene og ekspertenes meninger for å forutsi hvilket land som vil vinne Eurovision Song Contest 2024. Vi undersøker også i hvilken grad bookmakernes odds samsvarer med de faktiske vinnerne.

Alt du trenger å vite om konkurransen

🎤 Evenement Eurovisie Songfestival 2024
📅 Eerste halve finale 7 mei 2024
📅 Tweede halve finale 9 mei 2024
📅 Grand Finale 11 mei 2024
🏟️ Locatie Malmö Arena, Malmö
🏆 Winnaar vorig jaar Zweden (583 punten)
⭐️ Bookmakers favoriet (odds) Kroatië (3.50)
📺 Songfestival uitgezonden door AVROTROS

Betway Sports

Etablert 2006


Kun 18+. Brukervilkår gjelder

Hvor nøyaktig er Eurovision-oddsen? 

Før vi ser på de topp fem favorittene fra de nye oddsidene for Eurovision Song Contest 2024, tar vi et tilbakeblikk på de siste tre utgavene av Eurovision Song Contest og undersøker nøyaktigheten av bookmakernes forutsigelser. Disse forutsigelsene er basert på situasjonen dagen før finalen i 2019, 2021 og 2022. I 2020 ble konkurransen avlyst på grunn av covid-19-pandemien.

Eurovision: Odds mot faktiske vinnere

Som vi kan se i tabellen ovenfor, forutså bookmakere i de tre siste årene fire av de fem landene i topp 5 korrekt – noe som tilsvarer en nøyaktighet på 80 prosent. Når det gjelder de første og andre plassene de siste årene, var Eurovision-oddsene til og med 100 prosent korrekte. I tillegg endte ni av de ti landene som var spådd dagen før i topp 10 i fjor – noe som også representerer en høy suksessrate på 90 prosent.

Nøyaktigheten av Eurovision-spådommene er høyest rett før finalen. Dette skyldes ikke bare at opptredenene blir fastsatt kort tid før finalen etter øvelser og semifinaler, men også fordi ved å se på de plasserte veddemålene kan det leses bedre hvilket land spillerne satser på som vinner.


BzeeBet Sports

Etablert 2022


Kun 18+. Brukervilkår gjelder

Sjanse for å vinne etter startposisjon

Det ser ut til at Sverige har en utfordrende posisjon i startrekkefølgen for årets Eurovision. De er først ut, og historien viser at dette ikke alltid er gunstig for vinnersjansene. Statistikken viser at land som opptrer som nummer 17 har oppnådd flest seire, mens de som har opptrådt som nummer to, 16, 25, 26 og 27, aldri har vunnet.

Interessant nok har Sverige vunnet flere ganger fra forskjellige posisjoner i startrekkefølgen, inkludert første posisjon i 1984. Det samme gjelder for Nederland, som har oppnådd flere seire fra forskjellige posisjoner, inkludert den første i 1975. Det forblir spennende å se hvordan denne historien vil oversettes til resultatet i år.


betObet Sports

Etablert 2024


Kun 18+. Brukervilkår gjelder

Eurovision 2024 favoritter

Med Eurovision Song Contest rett rundt hjørnet, tar vi en titt på de topp 5 kandidatene for å vinne konkurransen. Basert på de aktuelle oddsene og vinnersjansene, dominerer noen bemerkelsesverdige navn listen. Kroatia, med den fengende “Rim tim tagi dim” av Baby Lasagna, og Ukraina, representert av Alyona Alyona & Jerry Heil med “Teresa & Maria”, er blant favorittene. Italia, Sveits og Belgia fullfører topp 5 med henholdsvis Angelina Mango’s “La noia”, Nemo’s “The code” og Mustii’s “Before the Party’s over”. Frankrike er også på vei opp, og har fortsatt en sjanse til å komme inn i topp 5.

Disse artistene og deres sanger blir nøye overvåket, gitt deres sterke sjanser til å bringe Eurovision-trofeet hjem. Vi har sett oddsen på Gåte gå opp og ned hele tiden. Akkurat nå er de ganske langt unna favorittene, men mye kan skje enda.

Land Odds Vinnersjans Sang Artist
Sveits 3.00 24% The code Nemo
Kroatia 4.00 15% Rim tim tagi dim Baby Lasagna
Italia 5.50 11% La noia Angelina Mango
Nederland 7.50 9% Europapa Joost Klein
Ukraina 8.00 8% Teresa & Maria Alyona Alyona & Jerry Heil
Frankrike 21.00 3% Mon amour Slimane
Hellas 23.00 3% Zari Marina Satti
Israel 26.00 3% Hurricane Eden Golan
Belgia 29.00 3% Before the Party’s over Mustii
Litauen 34.00 2% Luktelk Silvester Belt
Sverige 61.00 3% Unforgettable Marcus & Martinus
Østerrike 23.00 2% We Will Rave Kaleen
Georgia 34.00 2% Fire Fighter Nutsa Buzaladze
Storbritannia 34.000 2% Dizzy Olly Alexander
Norge 34.00 2% Ulveham Gåte
Island 68.00 2% Scared Of Heights Hera
Irland 68.00 2% Doomsday Blue Bambie Thug
Armenia 68.00 2% Jako Ladaniva
Finland 68.00 1% No Rules Windows95Man
Australia 68.00 1% One Milkali Electric Fields
Aserbajdsjan 68.00 1% Özünlə apar Fahree
Serbia 68.00 1% Zorra Nebulossa
Kypros 68.00 1% Liar Silia Kapsis
Estland 101.00 1% (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi 5miinust and Puuluup
Polen 101.00 1% The Tower Luna
Spania 101.00 1% Zorra Nebulossa
Danmark 101.00 1% Sand Saba
Slovenia 126.00 1% Always on the Run Isaak
Latvia 126.00 1% Hollow Dons
Portugal 126.00 1% Grito Iolanda
Tyskland 126.00 1% Always on the Run Isaak
Luxembourg 126.00 1% Fighter Tali
San Marino 101.00 1% 11:11 Megara
Malta 201.00 1% Loop Sarah Bonnici
Moldova 201.00 1% In The Middle Natalia Barbu
Tsjekkia 201.00 1% Pedestal Aiko
Albania 251.00 1% Zemrën n’dorë Besa Kokëdhima

Hvordan er Gåte sine sjanser?

Det ser ikke veldig lyst ut for Gåte med tanke på å vinne, såpass ærlige må vi være. Men å kjempe om en plassering bak de aller beste er absolutt mulig. Det er veldig jevnt bak de største favorittene, så å spille på en topp 10-plassering for Gåte har vi veldig tro på. Først må de derimot kvalifisere seg for finalen, noe som ser bra ut. Det er en låt som fenger godt, og som kanskje viktigst er annerledes. Så vi har troen, men kanskje ikke helt på seier.

Mest sette i Eurovision i mars 2024

Kroatia: Heftig og eksplosivt

Baby Lasagna triumferte under den nasjonale utvelgelsesshowet Dora 2024 i Kroatia med sitt nummer “Rim Tim Tagi Dim” og vil representere landet på Eurovision Song Contest 2024. Sangen, som er beskrevet av Baby Lasagna som en humoristisk utforskning av økonomisk emigrasjon blant unge kroater, ønsker å representere kroatisk nasjonalstolthet på den internasjonale scenen.

Ukraina: Syngende og rappende damer

Alyona Alyona & Jerry Heil triumferte under den nasjonale utvelgelsesshowet Vidbir i Ukraina med deres sang “Teresa & Maria”. Nå vil de representere Ukraina i Eurovision Song Contest i Malmö. Bettingsidene gir for øyeblikket denne opptredenen en odds på 8.00 for å vinne Eurovision 2024, etter en start hvor de var en av favorittene. Mye sympati vil komme Ukrainas vei på grunn av krigen, noe som kan hjelpe deres sjanser. Likevel vil suksessen avhenge av utførelsen, ettersom denne er meget teknisk utfordrende.

Italia: Sterk personlighet

Italia representeres av Angelina Mango, som vant den italienske San Remo-konkurransen med sin sang “La Noia”. Den unge artisten har allerede hatt to singler i 2023 i topp 10 på de italienske hitlistene. Mango ser ut til å ha en god sjanse til å oppnå en topp 3-plassering. Spesielt melodien, blandet med gitar-riffet i refrenget, blir av ekspertene ansett som sterk. Også budskapet om uavhengighet blir verdsatt. Angelina er også god på scenen, med en svært godt trent stemme, derfor forventer vi ikke at fremførelsen vil by på noen problemer for henne.

Sveits: Mange forskjellige kostymer

Sveits har også kunngjort sitt bidrag til det 68. Eurovision Song Contest i Malmö. Den ikke-binære Nemo vil fremføre sangen “The Code” der. “The Code” beskrives som et “trygt rom hvor alle kan finne sin sannhet”. Sangen er rangert helt i toppen, noe som likevel får ekspertene til å heve øyenbrynene. Framføringen er viktig, og mange kostymeendringer fungerer godt i en musikkvideo, men det gjenstår å se hvor godt dette vil fungere på scenen, med sang inkludert. Enkelt blir det ikke for Nemo.

Belgia: Tung ballade

Den belgiske representatne Mustii deltar i Eurovision Song Contest med det engelskspråklige nummeret “Before the Party’s Over”. Ifølge den vallonske artisten symboliserer sangen en feiring av livet. Mustii understreker at låten er et “optimistisk, euforisk og energisk utbrudd”. Vi er spente på hvordan dette vil utarte seg.

Norge i Eurovision 2024

Vi er utvilsomt outsidere i år med en odds som i øyeblikket ligger på godt over 30, med kun et par prosent vinnersjanse. Ulveham er en veldig annerledes sang enn det som er vanlig i Eurovision, og det kan være til Norges fordel. Gåtes lange erfaring som artister er også positivit, da det er minimal sjanse for at de ikke leverer optimalt på kvelden. Gunnhild Sundlis stemme kan trollbinde, det vet nordmenn. Forhåpentligvis får Europa oppleve det samme, noe som kan sikre oss en plass høyt oppe på listen. Men seier? Veldig usannsynlig.


Revolution Sports

Etablert 2023


Kun 18+. Brukervilkår gjelder

Ofte stilte spørsmål om Eurovision 2024

Oppdatert av
GDC - Icon - Black - Info

Peter Naame


Last Updated Icon

Sist oppdatert:
 

Continue Reading