Connect with us

Entertainment

Brann går til Idrettens voldgiftsrett i kampen mot Uefa-bøter

Published

on

Brann går til CAS. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Brann kobler på Idrettens voldgiftsrett (CAS) i saken der Uefa har bøtelagt klubben for supporteres kritikk av det europeiske forbundet.

Det er TV 2 som får bekreftet at Brann nå går til voldgiftsretten i Lausanne med saken.

– Dette har aldri blitt gjort før, sier Branns styreleder Aslak Sverdrup til kanalen.

– For vår del handler det ikke så mye om pengesummen, men det handler om det prinsipielle. Vi tenker at det er på tide at noen tar denne kampen, vi er stolte over at vi gjør det, og vi har tro på at vi kan vinne saken også, legger han til.

Uefa bøtela Brann med 5000 euro etter at supportere brukte ordet mafia om det europeiske forbundet fra tribuneplass. Episoden stammer fra puljekampen mot St. Pölten på Åsane Arena i kvinnenes Champions League.

To saker

Brann nådde ikke fram med en påfølgende anke.

I stedet fikk klubben en ny bot fordi supporterne gjentok budskapet i påfølgende hjemmekamp i kvartfinalen mot Barcelona.

«I begge tilfellene mener vi at budskapet er godt innenfor grensene for ytringsfriheten. Vi har god dialog med Uefa på overordnet nivå, men opplever at sakene i seg selv ikke behandles på en tilfredsstillende måte. Samtidig reiser sakene grunnleggende spørsmål om ytringsfrihetens kår i fotballen», skriver Brann på egne nettsider.

Klubben påpeker at bot nummer to enda ikke er behandlet av ankeutvalget til Uefa.

Det er derfor den første saken Brann har brakt inn for CAS.

«Vi mener at det er et riktig tidspunkt for fotballverdenen å få spørsmålene behandlet av en uavhengig instans som CAS, og venter en avgjørelse i løpet av de kommende månedene», skriver bergensklubben.

Støtende?

Brann opplyser at klubben akter å jobbe videre for å løfte diskusjonen om ytringsfrihet og «skape et større rom for legitime ytringer i fotballen».

– Senest denne helgen møtte vi Uefas ledelse for å diskutere dette temaet, og vi er enige om å fortsette dialogen, skriver klubben.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) mener ytringene fra Branns tribuner er støtende.

Continue Reading