Connect with us

Entertainment

Bedehuskanalen satser stort: Skal lage daglige TV-nyheter / «En drøm som går i oppfyllelse»

Published

on

Til høsten blir det ferske TV-nyheter hver kveld på Bedehuskanalen. Bjarte Ystebø skal lede nyhetsredaksjonen, og denne uken signerte han avtalen med kanalens ansvarlige redaktør Johnn Hardang.

ANNONSE


Read this news story in English: Christian TV channel in Norway starts its own news broadcasts

Mandag 2. september skal den første egenproduserte nyhetssendingen gå på lufta på TV12 Bedehuskanalen. Sendingen skal få navnet TV12 Nyhetene. Dette opplyser kanalen i en pressemelding.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier ansvarlig redaktør i Bedehuskanalen, Johnn Hardang. Egne nyhetssendinger har vært en tanke vi har hatt med oss helt fra vi begynte å planlegge denne nye kristne TV-kanalen. Og nå, etter å ha vært på lufta i snart to år, ser drømmen ut til å kunne bli virkelighet. Vi er både spente og forventningsfulle, men først og fremst takknemlige, sier Hardang.

TV12 Nyhetene blir en 10 minutter lang sending, som skal gå på lufta fem dager i uka, med premieretidspunkt tidlig på kvelden. Nyhetssendingen vil også bli sendt senere på kvelden, og kanskje også neste morgen eller formiddag.

Etablerer ny redaksjon

Produksjonsselskapet 2323 Media AS, som eies av foreningen Kristen Media Norge, der Bjarte Ystebø er leder, skal ha produksjonsansvaret for TV12-nyhetene. De skal etablere både studio, redaksjon og en nødvendig infrastruktur som skal til for å gjøre produksjonen av gode nyhetssendinger mulig, forteller Hardang.

ANNONSE

Annonse


– For dette er noe vi ønsker å gjøre skikkelig, understreker han.

– Å produsere nyheter for TV er et stort og ressurskrevende prosjekt, både økonomisk og innholdsmessig. Og vi er svært glad for den samarbeidsavtalen vi nå har signert med Bjarte Ystebø og 2323 Media AS, sier kanalens ansvarlige redaktør.

Han utdyper:

– At dette er en kostnadskrevende satsing, er ikke å legge skjul på. Men det er lagt et godt fundament for finansiering av disse nyhetssendingene for det første året framover. Og så satser vi på at responsen fra våre seere er slik at TV12 Nyhetene på sikt kan finansieres på en ordinær måte i Bedehuskanalen, innenfor TV12 Norge AS sitt driftsbudsjett.

TV12 Norge AS er selskapet som eier og driver Bedehuskanalen.

ANNONSE

Annonse


AVTALE: Samarbeidsavtalen mellom Bedehuskanalen og Kristen Media Norges produksjonsselskap ble signert denne uken.
 Foto: Bedehuskanalen

AVTALE: Samarbeidsavtalen mellom Bedehuskanalen og Kristen Media Norges produksjonsselskap ble signert denne uken.
Foto: Bedehuskanalen

Skal ansette journalist i Israel

Og Johnn Hardang har enda mer å fortelle:

– Nyheter fra Israel blir en sentral del av TV12 Nyhetene. Det skal ansettes en person som både skal bo i Israel og rapportere fra Israel. I en tid som dette, og ikke minst i lys av den situasjonen som i dag er rådende i Midt-Østen, ser vi et stort behov for en ny stemme fra Israel og Jerusalem. Og dette tror vi skal føre til at TV12 Nyhetene vil bli lagt merke til langt utenfor Bedehuskanalens nåværende grenser. Lykkes vi med disse nyhetssendingene, ser jeg også her et stort potensiale for fortsatt vekst i arbeidet med Bedehuskanalen.

– Blir betydningsfullt for den kristne bevegelsen

Nå venter et halvt år med forberedelser, tilrettelegging og hardt arbeid, både for Kristen Media Norges selskap 2323 Media AS og Bedehuskanalen. Bjarte Ystebø blir redaktør for nyhetsredaksjonen.

– Hvordan ser du på den utfordringen du nå har tatt på deg, med å opprette en redaksjon for TV-nyheter til Bedehuskanalen?

– Det trigger meg på flere nivå. Det er spennende faglig, det bygger vårt redaksjonelle miljø, og det blir betydningsfullt for den kristne bevegelsen. Det var umulig å si nei til, sier Ystebø til Verdinytt.

ANNONSE

Annonse


– Hva kan seerne vente seg?

– De skal få fullverdige nyhetssendinger, som gir dem det de trenger å vite, og det de har glede av å vite. Ikke minst fra Israel.

Velkommen som abonnent!

Mye av innholdet på Verdinytt.no ligger åpent, gratis og kan deles av alle. De betalende abonnentene våre bidrar til å gjøre det mulig – og til at Verdinytt, Norges nyeste kristne avis, kan vokse videre.

Jo flere som støtter opp ved å bli abonnent (fra bare 100 kroner i måneden), desto mer innhold får vi mulighet til å legge åpent – slik at flere kan lese det.

ANNONSE

Annonse


Hvis du vil hjelpe Verdinytt til å bli synlig for stadig flere, og samtidig sikre deg full tilgang til absolutt alt innhold i tiden fremover, inkludert Verdinytt-redaksjonsmøter som vi åpner for våre abonnenter – og verdimøter med aktuelle og spennende gjester – er vi svært takknemlig om du vil bli abonnent på nettavisen vår (fra bare 100 kroner i måneden). Tusen takk for at du står sammen med oss!
Bestill abonnement her – det er raskt og enkelt
.

Si din mening

Du kan kommentere det du nå har lest, i kommentarfeltet litt lenger ned på siden.

Send debattinnlegg til Verdinytt

Noe som gleder eller engasjerer deg spesielt akkurat nå? Skriv et debattinnlegg til Verdinytt, Norges nyeste kristne avis. Bruk vårt enkle skjema, som du finner her.

Kommenter denne artikkelen

Continue Reading