Connect with us

Sports

Unikt samarbeid med Anton Sport | Antidoping Norge

Published

on

Unikt samarbeid med Anton Sport | Antidoping Norge

– Denne typen bedriftssamarbeid er ikke bare en ny måte for oss i Antidoping Norge å jobbe på, det er også banebrytende i norsk og internasjonal antidopingsammenheng, sier daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge.

– At en bedrift så tydelig tar et standpunkt, tar tak i denne tematikken og utvikler et eget antidopingprogram for sine ansatte, står det stor respekt av. Vi tror slike initiativ er viktig for å fremme en sunn og helsefremmende bedrifts- og treningskultur, og håper det kan være til inspirasjon for andre, fortsetter han.

Anton Sport-sjef Morten Borgersen forteller at sportskjeden med nesten 1000 ansatte fordelt på 43 butikker, drives etter toppidrettens prinsipper om prestasjonskultur.

– Vi ønsker å ta et tydelig standpunkt som holdningsskapere, det er en del av vårt samfunnsansvar. Våre ansatte skal være forbilder i sine respektive lokalmiljøer, og vi gjør alt for å unngå at bedriftskulturen ikke skal skades fra innsiden. Samtidig er vi ikke naive, og erkjenner at problematikken rundt stoff og dop er tettere på oss enn det vi synes er greit. Dette er dessverre et økende samfunnsproblem som angår alle, sier Morten Borgersen.

Kokain som samfunnsproblem gjenspeiles også i idretten. Siden 2022 har Antidoping Norge 20 saker hvor det har blitt dom som følge av kokain.

I regi av Antidoping Norge har Anton Sport utviklet en egen portal for alle ansatte, som må gjennomgå et årlig kurs- og sertifiseringsopplegg om holdninger og konsekvenser av doping og rus, på arbeidsplassen og i treningssammenheng. Programmet er utviklet etter samme metodikk som idrettens «Ren utøver», et læringsprogram for utøvere og ledere på alle nivåer i norsk idrett.

OL- og VM-grossisten Aksel Lund Svindal er engasjert som motivator i prosjektet, som nylig ble sparket i gang for alle på ledernivå i Anton Sport, av Travis T. Tygart, mannen som leder US Antidoping Agency, og som til slutt avslørte Tour de France-legenden Lance Armstrong.

Borgersen understreker at testing av ansatte ikke er en del av samarbeidet med Antidoping Norge.

– Vi har tro på dialog og omsorg for hverandre, på å skape og styrke sunne holdninger. Vi ønsker genuint å hjelpe kolleger som måtte stå overfor alle typer utfordringer. Køen av unge mennesker som ønsker å jobbe hos Anton Sport er lang, og vi bruker med dette vår styrke og posisjon til å stå opp for folkehelsen, sier Morten Borgersen.

Continue Reading