Connect with us

Entertainment

Wenche Andersen fyller 70 år – Ny beskjed om fremtiden i «God morgen Norge»

Published

on

Wenche Andersen fyller 70 år – Ny beskjed om fremtiden i «God morgen Norge»

Wenche Andersen, et kjent og kjært ansikt for seere av «God morgen Norge», fyller 70 år i sommer, og er allerede feiret av kollegene sine.

I over 30 år har Wenche Andersen inspirert nordmenn til å lage god og sunn mat.

Wenche Andersen startet sin karriere i «God morgen Norge» da programmet først ble sendt på TV 2 i 1994. Hennes bidrag til norsk matkultur ble anerkjent i 2017 da hun mottok Gullrutens hederspris av daværende statsminister Erna Solberg.

En av dem som har latt seg inspirere av Wenche, er kollega Christer Rødseth.

Han har selv vokst opp med Wenche på tv-skjermen. Som liten gutt satt Christer og så på Wenche, og drømte om å bli kokk å jobbe der selv.

Barndomsdrømmen til Christer ble en realitet.

– Jeg har sett Wenche på TV omtrent hele livet. Da muligheten kom om å jobbe i «God morgen, Norge», sa jeg ja på flekken. Wenche har vært en inspirator hele veien. Det er med ærefrykt jeg er en del av dette. Jeg lar meg imponere over hvor godt hun kjenner seerne. Vi har et veldig godt samarbeid og snakker mye sammen på telefon. Ikke bare om jobb, men også venninneskravling, har Christer tidligere fortalt til Her & Nå.

Rørende bursdagshyllest

Og på sin siste sending før sommeren, 14. juni, ble Wenche overrasket av nettopp Christer Rødseth. Under sendingen dukket Norske kokkers landsforening opp for å synge bursdagssang, og Wenche mottok André Enghs gullnål, en sjelden utmerkelse som få får.

– Dette ble litt mye for en gammel dame, sa en tydelig rørt Wenche da tårene begynte å trille.

Her overraskes Wenche Andersen. Foto: TV 2

– Begrunnelsen til denne hederen er at hele Norge kjenner deg som TV-kokken i God morgen Norge. Her har du med ditt vinnende vesen, ditt gode smil, klokskap, kunnskap og godhet i 30 år vært alles matmor. Norske kokkers landsforenings høyeste utmerkelse, André Enghs gullnål, tildeles Wenche Andersen, sa Kyrre Dybdal, president i Norske Kokkers Landsforening (NKL).  

Fortsetter i «God Morgen Norge»

Selv om Wenche snart er 70 år, har hun signert en frilanskontrakt med produksjonsselskapet Mastiff. Hun vil fortsette å bidra i «God morgen Norge» to dager i uken, mens Christer Rødseth og en gjestekokk dekker de andre dagene.

– Det er vanskelig å beskrive med ord hvor mye Wenche Andersen betyr for TV 2. Hun er et nasjonalt matikon som har fremmet norsk matkultur til generasjoner, sier TV2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

I tillegg til TV-hyllesten ble Wenche også overrasket på en privat markering i TV2s lokaler. Kolleger som Vår Staude, Peter Bubresko og Espen Fiveland beskrev henne som «snill», «ekstremt arbeidsom» og «et viktig holdepunkt i livet».

– Jeg er vanligvis den som går og gjemmer meg. Jeg synes det er hyggelig å hylle andre, men jeg er ikke så veldig flink til å stå i det selv, sa Wenche lattermildt til TV2.

På 70-årsdagen planlegger Wenche å rømme til fjells med sønnen, svigerdatteren og barnebarn.

Kollegaenes hyllest på sosiale medier

Vår Staude delte en rørende hyllest til Wenche på Instagram:

«En Wenche i livet skulle alle ha! Snill, klok, breddfull av omsorg. God morgen Norges bærevegg. Som en god varm dyne. Vi elsker denne dama!», skriver hun.

Vi ønsker Wenche Andersen en fantastisk sommer og gratulerer med dagen som kommer!

Continue Reading