Connect with us

Entertainment

TV-kanal med Putin-tabbe

Published

on

TV-kanal med Putin-tabbe

Tirsdag skal Russlands president Vladimir Putin besøke Nord-Korea for første gang på 24 år.

På veien dit oppsto det forvirring i verdenspressen.

Like før klokka 10.00 norsk tid meldte britiske Sky News at Putin hadde landet i Nord-Korea. En rekke internasjonale og norske medier, deriblant Dagbladet, VG, Aftenposten og NTB, viderebrakte meldingen.

Men Putin landet ikke i Nord-Korea, han landet i Jakutsk, øst i Sibir – i Russland.

Sky News sendte direktebilder av Putin som steg av flyet, og over bildene fortalte TV-ankeret at Putin hadde landet i Nord-Korea. Den britiske TV-kanalen delte også nyheten på X, tidligere kjent som Twitter, men denne meldingen er nå slettet.

PROPAGANDA: Nord-Korea har gitt ut en sang der de omtaler lederen deres, Kim Jong-Un, som en «vennlig far» og en «stor leder». Dette kan være propaganda for å styrke hans posisjon skriver Reuters. Video: AP.
Vis mer

Statlige russiske medier har seinere publisert bilder av Putin på besøk hos blant annet en våpenprodusent i Jakutsk.

Det er uklart når tirsdag Putin lander i Nord-Korea, men det har i skrivende stund ennå ikke skjedd. Fra Jakutsk til Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er det over 2500 kilometer i luftlinje.

Putin skal holde møter med Nord-Koreas leder Kim Jong-un, og i forkant av besøket har Putin hyllet Nord-Korea for støtten til krigen i Ukraina.

– Vi setter stor pris på at Nord-Korea står fast ved støtten til den russiske militære spesialoperasjonen i Ukraina, skriver Putin i en artikkel publisert i nordkoreanske statlige medier tirsdag.

Nord-Korea har forsynt Russland med store mengder artilleriammunisjon og et ukjent antall ballistiske missiler.

Continue Reading