Connect with us

Shopping

Norge tapte for Danmark etter store forsvarsfeil

Published

on

Norge tapte for Danmark etter store forsvarsfeil

– Det er skuffende. Vi er bedre enn dem i deler av kampen, sier Martin Ødegaard etter nye soleklare norske forsvarsfeil.

– Det er små detaljer som er veldig viktig. Da vinner du ikke i fotball, slår landslagskapteinen fast. Han mener Norge har jobbet mye med det defensive.

– Vi slipper inn enkle mål igjen, slår han fast.

– Vi gjør helt uvirkelige feil, sier Egil Olsen i TV 2-studioet.

Han strør mer salt i det norske såret:

– Vi møtte et relativt dårlig dansk lag. De blir aldri i verden europamestere, slår Drillo fast.

Landslagssjef Ståle Solbakken svarer kontant overfor TV 2:

– Jeg hører at Drillo sier i studio at det var et svakt dansk lag, men det er bare tull.

Ovenfor resten av norsk presse fortsetter han:

– Hvis vi spiller en god kamp, så er det et svakt dansk lag. Spiller vi dårlig så er Danmark gode. Blir Danmark mindre gode fordi vi er gode? Jeg kjøper ikke den. Det som er Danmarks store styrke er at de har en sentrallinje med topp topp midtstoppere. De har masse alternativ på midtbanen, også har det også mye ungt og villskap.

Allerede etter tolv minutter lå ballen i nettet bak Ørjan Håskjold Nyland. Etter flere skuddforsøk hamret Pierre Emile Højbjerg ballen i nettet. Drillo mener forsvarsspillet «ikke lignet grisen».

– Det målet plager meg. Vi hadde full kontroll, sier Ståle Solbakken og mener at Marcus Holmgren Pedersen gjorde en stor brøler da han opphevet offsiden.

– Vi er vidåpne. Hva er det slags forsvarsspill? Det er en linje som en slalåmløype bak der. Meget merkelig forsvarsspill, sukket tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal i VGs studio.

Raser etter Haaland-annullering: –⁠ Legg ned VAR-dritten!

Holmgren Pedersen fikk gjennomgå etter baklengsmålet. Han opphevet nemlig offsiden i forkant av scoringen.

Etter drøyt tjue minutter lå ballen i nettet igjen. Midtstopper Jannik Vestergaard fikk gå opp helt umarkert og nikke inn 2–0.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Igjen er det total mangel på råskap. Se hvor lett han går opp! Han bare knuser den inn. Det er ingen norske spillere i nærheten av å vinne den duellen. Det er ufattelig på dette nivået, kommenterte Jesper Mathisen hos TV 2.

– Vi blir tusseladder i en sånn kamp, så langt. Danmark kommer ut i hundre, og får 1-0. Vi får en sjanse, men scorer ikke. Og så Danmark dødball, og lager 2-0. Og kan egentlig kose seg resten av kampen, sa Kjetil Rekdal i VGs studio:

– I egen sekstenmeter er landslaget lillebroren til Per Pusling, skriver fotballeksert Lars Tjærnås på X.

I andre enden var Leo Skiri Østigård nær scoring ved to anledninger. Den ene gangen nikket han utenfor, den andre gangen vartet Kasper Schmeichel opp med en strålende redning.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Erling Braut Haaland hadde også en en god sjanse, men skjøt over.

Men det var ikke bare forvarsspillet i egen boks som var problemet. De norske spillerne pekte, diskuterte og gestikulerte seg i mellom. De virket usikre både med og uten ballen.

Etter 2–0-scoringen tok laget et «krisemøte» på banen hvor spesielt kaptein Martin Ødegaard og høyreback Julian Ryerson var veldig aktive i praten.

Ståle Solbakken byttet ut hele venstresiden sin i pausen. Marcus Holmgren Pedersen og en uvanlig svak Antonio Nusa ble erstattet av David Møller Wolfe og Aron Dønnum.

Erling Braut Haaland satte ballen i mål etter 65 minutter, men scoringen ble annullert for en offside på Morten Thorsby. Flere eksperter reagerte sterkt på VAR-annulleringen.

Men ikke veldig mange minuttene senere fikk Haaland scoringen sin. Martin Ødegaard vartet opp med en kunstpasning, og da var Haaland sikker alene med Kasper Schmeichel.

– Den var bra. Men vi skulle hatt to-tre til, sier Martin Ødegaard.

– Noe av det beste jeg har sett, sier tidligere landslagssjef Egil Olsen. 82-åringen sier han «aldri» kommer til å glemme scoringen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Scoringen var Erling Braut Haalands 31. landslagsmål. Han er nå kun to mål bak rekordholder Jørgen Juve.

Med få minutter igjen kastet Solbakken på Erik Botheim og Hugo Vetlesen i jakten på utligning, men isteden satte danskene inn sitt tredje mål for dagen etter en fryktelig tabbe.

Ørjan Håskjold Nyland ble satt under press etter et innkast, og serverte ballen rett til Victor Kristiansen. Han snappet ballen foran Aron Dønnum og serverte Yussuf Poulsen, som satte inn 3–1-målet.

Continue Reading