Connect with us

Entertainment

Abrahamsen mister klatretrøyen til Pogacar – rørende seier til Vingegaard

Published

on

Abrahamsen mister klatretrøyen til Pogacar – rørende seier til Vingegaard

Jonas Vingegaard (27) var rørt til tårer etter å ha knust Tadej Pogacar (25) i spurten på onsdagens knallharde Tour-etappe.

  • Ole Kristian Strøm, VG

Dansken var tydelig rørt – ikke så rart med tanke på den stygge krasjen han hadde i april.

Det var i Baskerland rundt at han var utsatt for en voldsom velt. Han ble ført bort i ambulanse. Heldigvis var han i live, men pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet.

Vingegaard og Pogacar rett etter målpassering.

– Det er veldig emosjonelt for meg å komme tilbake fra velten, sier Vingegaard – og klarer ikke å holde tilbake tårene i et intervju vist på TV 2.

– Det betyr så mye etter alt jeg har vært gjennom de siste månedene. Familien har støttet meg hele tiden, fortsetter dansken og unnskylder seg for at han ikke klarer å snakke sammenhengende.

Til dansk TV 2 sier Vingegaard etter seieren:

– Jeg hadde ikke drømt om dette for et par måneder siden. Det handler om velten den gang. Jeg trodde virkelig at jeg skulle dø – og nå står jeg her.

Etter 11 dager i klatretrøyen mister Jonas Abrahamsen (28) ledelsen til Tadej Pogacar (25).

Tadej Pogacar og Jonas Abrahamsen før start.

Abrahamsen står fortsatt på 33 poeng i kampen om klatretrøya og er forbigått av Pogacar, som har 36, mens Vingegaard har 28.

– Jeg har hatt noen fantastiske dager med denne trøyen. Og etter som Pogacar har den gule trøyen, så får jeg sykle i klatretrøyen fortsatt, sier Jonas Abrahamsen til TV 2.

– Målet er fortsatt at vi skal ha en etappeseier til Uno-X.

Ingen Uno-X-ryttere var med blant de beste på onsdagens etappe, som var på mer enn 4.000 høydemeter. Odd Christian Eiking var best som nummer 22.

Wout Van Aert (Team Visma–Lease a Bike) mistet kontrollen og veltet rundt 45 kilometer fra mål. Heldigvis dro han ingen med seg i fallet.

Drøyt tre mil fra mål tok hovedfeltet igjen et brudd som hadde vart lenge, men som etter hvert besto av bare tre mann.

Mannen i klatretrøyen, Jonas Abrahamsen, prøvde seg nesten fra første tråkk, og det var bare gått ei mil da et annet Uno-X-håp, Tobias Halland Johannessen, stakk av gårde sammen med Quentin Pacher og Kevin Vauqulin. De ble kjørt inn.

20 år gamle Johannes Kulset våknet med nesten 40 i feber onsdag, men er likevel med i feltet. Han kom i mål en drøy halvtime etter de beste.

– Jeg får bare prøve å hente meg igjen etter en lang dag. Det var verst etter to-tre timer, men det ble bedre nå på slutten, sier han til TV 2.

Etappen gikk fra Évaux-les-Bains til Le Lioran, er 211 kilometer lang og med 4.177 høydemeter.

Continue Reading