Connect with us

Entertainment

Seerne raser mot NRK – store kritikkstormen mot «Norges tøffeste»

Published

on

Denne våren har seerne fulgt spent med når den femte sesongen av «Norges tøffeste» har rullet over norske TV-skjermer.

Forrige uke skulle det hele avgjøres, og i finalen sto Magnus Nybakk Pettersen (23), Hedda Schroeter Skaug (21), Torstein Risdal Hannås (22) og Styrk Eriksen (20) igjen til å kjempe om den gjeve seieren.

Etter en nervepirrende duell mellom Torstein og Styrk ble det klart at det var den blonde finnmarkingen som er årets vinner av Norges tøffeste 2024.

– Akkurat nå er jeg skikkelig stolt over meg selv. Jeg trodde jo aldri jeg skulle gjøre det, sa Eriksen i finaleepisoden.

– Jeg har jo fått konkurranse og romantikk. Det er jo «The best of both worlds».

Artikkelen fortsetter under bildet.

NRK

Ti deltakere har gått gjennom fysiske og psykiske prøvelsene i realitykonkurransen denne våren. Til slutt var det Styrk som tok med førstepotten hjem.

Slutter

I forkant av årets sesong røpet imidlertid programleder Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (34) at hun er ferdig i «Norges tøffeste».

Dette ble hennes tredje og siste sesong som programleder.

«Funkygine» forklarer at jobben i NRK gjør at hun må sette andre ting på pause, og at hun har flere spennende ting som skjer fremover.

LES MER:

Kritikkstormen

Det populære NRK-programmet har mottatt flere klager den seneste tiden, ifølge TV 2.

Klagestormen går ut på at seerne syntes det blir for mye banning fra deltakerne, men også fra programleder Jørgine Massa Vasstrand (34).

– Har sett programmet med barnebarna som vi prøver å oppdra til å bruke et språk uten banning. Hva er det som gjør at en offentlig kanal kan stå inne for dette språket er til å undre seg over. Spesielt reagerer jeg på at en programleder banner ved formidling, står det i en av klagene, ifølge TV 2.

– For en dårlig påvirkning NRK bedriver med å sende program med alle de banneord som finnes. Kveldens «Norges tøffeste» var enda et bevis på dårlig etikk og dømmekraft, skal det stå i en av de andre klagene kanalen har fått inn.

Per dags dato er det mottatt hele 471 henvendelser, hvor sju klagesaker skal til behandling, skriver TV 2. Ikke alle klagene rettes mot NRK-programmet alene, men gjelder også for flere program som sendes på NRK.

Kringkastingsrådet skal møtes torsdag for å diskutere dette.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Prosjektleder i NRK, Solveig Hareide, forteller til God kveld Norge at de tar klagene på alvor, men at de allerede klipper ut en del banning før det sendes på skjermen.

– «Norges tøffeste» er opptatt av å gi vårt unge TV-publikum historier som både er viktige og underholdende. For eksempel gjennom å vise gode forbilder som tar godt vare på hverandre, sier hun før hun tilføyer: 

– Det som skjer mellom deltakerne skal være så naturlig som mulig, og det er ingen aktiv regi på det som skjer mellom konkurransene. Derfor blir språket litt annet enn det det ville vært dersom en regissør pratet til de under opptakene og kunne minnet de på det.

Har du fulgt med på Norges tøffeste? Legg gjerne igjen en kommentar om hva du tenker om denne saken.

LES OGSÅ:

Takk for att du abonnerer!

Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Continue Reading