Connect with us

Entertainment

Oslo Fengsel vekker reaksjoner blant seerne – nå svarer TV 2 på kritikken

Published

on

Mandag var det premiere på TV 2s nye dokumentarserie «Oslo Fengsel» som gir seerne et ekslusivt innblikk i den daglige driften av landets eldste, travleste og mest beryktede soningsanstalt.

Det er rundt 5000 mennesker som jobber i Kriminalomsorgen i Norge, og hver eneste dag går de på jobb for å beskytte samfunnet mot kvinner og menn i fengsel.

I Oslo fengsel er det rundt 300 ansatte i fengselet som har plass til 242 insatte. I den nye og unike dokumentarserien følger vi deres krevende arbeidshverdag hvor ansatte blir slått, spyttet på og hetset.

Det kan trygt sies å være noe man ikke har sett på norsk TV tidligere. Fengselsbetjentenes oppgave er å sette tydelige grenser og motivere de innsatte til å bryte ut av sine kriminelle liv.

LES OGSÅ: Eli Strand (53) fikk to år igjen av legene – deler ny helsebeskjed etter den brutale kreftsykdommen

Saken fortsetter etter bildet.

Foto: Novemberfilm / TV 2

– Det er første gang et kamerateam har fått tillatelse til å dokumentere livet bak murene i Oslo fengsel. Gjennom et halvt år har kamerateamet fulgt både de ansatte og innsatte. Gjennom dokumentarserien får seerne følge fengselsbetjentenes jobbhverdag og hvordan de håndterer utfordrende situasjoner. Den gir et helt unikt innblikk, som vi tror vil overraske på flere måter, sier produsent i Novemberfilm, Kristian Ervik.

Premieren vekket reaksjoner

Da Newsner delte et bilde om den nye TV-serien på vår Facebook-side «Underholdningslivet» var det flere som sa det samme.

«Tv2 play meg her og der. Vanlig tv2 blir vel snart lagt ned,» skriver en.

«Ser minst mulig på tv2 play. De får sende det på vanlig tv2 så de som vil får se,» skriver en annen.

«Hvorfor går det på Tv2 Play????Hvorfor kan ikke alle få innblikk i dette???,» skriver en tredje før en fjerde er litt mer positiv:

«Super fin serie».

TV 2 svarer på kritikken

Det er altså flere som reagerer på at den nye dokumentaren angivelig kun skal sendes på TV 2 Play.

Newsner Norge sender en mail i retning TV2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, som har en gledelig nyhet å komme med.

– Kommer lineært både på TV 2 Direkte og TV 2 Zebra: TV 2 Direkte: Fra 27/6 med to episoder hver uke, kl. 21:40. TV 2 Zebra: Fra 16/9 kl. 22:30, 3 episoder ukentlig mandag til onsdag, skriver han.

Saken fortsetter etter bildet.

Foto: Novemberfilm / TV 2

Dokuserien er produsert av Novemberfilm som står bak «Politi», «Reddet» og «Toll» på TV 2.

– Novemberfilm har lang og god erfaring med å lage denne typen dokumentarserier, og i arbeidet med «Oslo fengsel» har de nok en gang fått eksklusiv tilgang til et lukket og lite eksponert arbeidsmiljø. Resultatet er en usminket og engasjerende serie om et miljø de færreste av oss kjenner til, sier programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen.

Denne serien tror vi blir veldig spennende! Skal du følge med?

Diskuter gjerne, trykk liker og del artikkelen videre med dine venner på Facebook.

LES OGSÅ:

Takk for att du abonnerer!

Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Continue Reading