Connect with us

Travel

Klare for verdensfinale for kokker — THE TRAVEL INSPECTOR

Published

on

 Dette er Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Deltakelse i Lyon kan virkelig endre en mesterkokks karriere, og en pallplass er en utrolig sterk prestasjon.

Slik er konkurransen

 Teamene i europafinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America, Africa og Europa. Om lag 70 land ønsker å konkurrere i verdensmesterskapet i Lyon i 2025. 

 Norge har plassplasseringer i samtlige av regionale kvalifiseringskonkurransene siden oppstarten i 2008.

Norges 15 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, fire sølv og fire bronsemedaljer i de 17 (av totalt 19) verdensfinalene Norge har deltatt i siden 1987.

Dette er Håvard Werkland

Håvard Werkland er en uredd, målrettet og kreativ kokk, som til vanlig jobber ved Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. Werkland var commis for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og sølvet i verdensfinalen i Lyon i 2017.
Han var deretter en av de første ansatte ved nyoppussede Britannia Hotel, og med det del av oppstartsteamet på Speilsalen, som fikk en Michelin-stjerne under ett år etter at de åpnet.
Håvard deltok i den norske kvalifiseringen til Bocuse d’Or, konkurransen «Årets kokk», for første gang i 2019, men det var først i 2023 at han vant tittelen Årets kokk og sikret seg billetten til Bocuse d’Or.

Continue Reading