Connect with us

Travel

Hurtigruten må kutte igjen — THE TRAVEL INSPECTOR

Published

on

– Omdisponeringer i flåten gjør oss i stand til å optimalisere gruppens operasjoner på tvers av merkevarer og markeder, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group.
– For å opprettholde kapasiteten vår i kystruten mens vi samtidig gjennomfører den mest omfattende miljøoppgraderingen noensinne i cruiseindustrien, vil MS Maud midlertidig inngå i Hurtigruten-flåten som del av tilbudet i kystruten før hun går tilbake til HX i 2026.

Seiler vekk fra Afrika

I 2023/24-sesongen inkluderte HX Vest-Afrika i sin produktportefølje. På grunn av økende ustabilitet i regionen har imidlertid HX valgt å pause disse ekspedisjonscruisene. Årsakene er av sikkerhetsmessige grunner forteller selskapet i en pressemelding.
Hurtigruten Group er fortsatte sterkt gjeldstynget, og den store reduksjonen i ekspedisjonssatsingen ses av mange som et resultat av nettopp dette.

Ikke størst

HX har markedsført at de er verdens største på ekspedisjonscruise. Dette blir de ikke lenger fra neste vinter.
Fransk Ponant har rundt 2300 senger fordelt på sine 12 skip. Mens HX får 1290 fordelt på i alt fire skip, da er Santa Cruz II sine 90 senger tatt med.
MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen har begge 530 sengeplasser hver, men opererer i salg med 500 senger. MS Fram selger 200 av sine i alt 230 senger.

Continue Reading