Connect with us

Sports

Hovland tilbake med et brak: – Det var bare et spørsmål om tid

Published

on

FALT PÅ SLUTTEN: Viktor Hovland etter at han misset en god birdiemulighet på hull 17. Foto: PATRICK SMITH / AFP / NTB

Viktor Hovland (26) var med i seierskampen helt til den siste putten da Major-turneringen PGA Championship ble avgjort.

Men seieren glapp for nordmannen.

Han sto med en birdieputt på rundt tre meter, men måtte ha den i etter at Bryson DeChambeau senket en litt lenger birdieputt sekunder tidligere. Hovland misset sin, og satte heller ikke parputten, men den første bogeyen på runden var uten betydning.

Hovland ble nummer tre, tross alt en stor opptur etter et tungt 2024.

Amerikanske Xander Schauffele (30) vant på minus 21, etter å ha sneket i en birdie på det siste hullet, hans første Major-triumf. Landsmannen DeChambeau ble nummer to, slaget bak. Hovland endte på minus 18.

Nordmannen gikk til topps i den lukrative FedEx-cupen i fjor. Det vil si at han vant PGA-sesongens sluttspill. Men han har aldri vunnet en av de fire Major-turneringene. Nærmest var han da han kom på annenplass i PGA Championship i 2023.

Se Hovlands birdie-hattrick her:

Hovland har imidlertid ikke klart å følge opp storspillet denne sesongen.

Den har vært preget av hyppige trenerskifter. Først kvittet han seg med suksesstrener Joe Mayo. Grant Waite kom inn, før han ble erstattet av Dana Dahlquist.

Etter at nordmannen misset cut-en i The Masters i april, tok han en pause.

Før PGA Championship kom nyheten om at Hovland var gjenforent med Joe Mayo – og det har tilsynelatende hatt en positiv effekt.

Og dette slaget fra fredagen er kanskje høydepunktet:

– Han er så talentfull, jeg har aldri vært så bekymret for ham, sier Luke Donald til PGAs hjemmeside. Han var lagleder for Hovland i Ryder Cup i fjor.

– Jeg tror det bare var et spørsmål om tid før han fant den rette følelsen i svingen sin. Vi har sett at han har vært en av de beste de siste par årene.

– Han er litt av en perfeksjonist i golf og søker alltid å bli bedre. Han prøvde et par trenere som sannsynligvis ikke var den rette for ham, fortsetter Luke Donald.

Hovland lå to slag bak teten etter lørdagens runde. Da gikk han fem slag under par – og etterpå røpet han at han faktisk vurderte å droppe å stille i PGA Championship.

– Jeg vurderte nesten å trekke meg, fordi jeg ikke spilte bra i det hele tatt. Når man setter ting i det perspektivet, er dette stort, sa Hovland til SiriusXM PGA Championship Radio.

Ifølge PGA har Viktor Hovland trukket seg fra denne ukens turnering, Charles Schwab Challenge.

Continue Reading