Connect with us

Travel

Her er Europas billigste ferieland i sommer — THE TRAVEL INSPECTOR

Published

on

Billigst i Europa

De som ønsker mest ferie for pengene i Europa i sommer, bør reise til Nord-Makedonia som har en fjerdedel av prisen i forhold til Norge med sine 24. Nord-Makedonia har grenser mot blant annet Hellas og Albania. Og nettopp Albania har ti poeng mer ned Nord-Makedonia, mens Serbia får 35 poeng.
Dermed som topper de lista over de rimeligste europeiske destinasjonene denne sommeren.
Bulgaria og Romania kommer like bak med 36 poeng. Dette er også populære reisemål med kystlinje mot Svartehavet. Hva så med Tyrkia? Et land som får besøk av flere titalls tusen nordmenn i løpet av året.
Tyrkia er et meget godt valg med tanke på prisnivået, til tross for ast det er skyhøy inflasjon.
Landet får 41 poeng på Forexoversikten.
Hvis du vil slippe billig unna i Europa når den norske krona er svak mot euroen, er det også andre rimelige land å velge mellom:
Montenegro 49, Kypros 56, Kroatia 68, Malta 61, Portugal 61 eller Hellas med 66 poeng er land du bør ta sikte på i som mer.

Dette bør du unngå

Noen vil kanskje stusse over at store ferieland som Kroatia, som gikk over til euro for to år siden, samt land som feriefavorittene Hellas og Portugal regnes som såpass mye billigere enn Norge.
Reiser du til disse landene må du unngå «turistperlene» dersom du skal spare penger. Velger du reisemål uten stort turisttrykk vil du slippe unna med mye mindre penger enn på de mest kjente stedene i landene.

Du finner hele ferieindeksen her.

Continue Reading