Connect with us

Entertainment

– Det har vært en stagnasjon i det norske strømmemarkedet

Published

on

Analyser fra flere av Kantar Medias studier, inkludert 24Timer, F&M, og TVOV, viser at bruk av TV 2 Play fortsetter å vokse med hensyn til daglig dekning og tidsbruk, mens Netflix opplever en nedgang i bruk. Gapet i både abonnementstall og bruk mellom TV 2 Play og Netflix blir mindre. Vedvarer denne trenden i samme tempo, er det forventet at TV 2 Play vil overstige Netflix i daglig bruk innen 2025. Dette er spesielt merkbart gitt at Netflix har innehatt en dominerende posisjon i det norske markedet siden etableringen i 2012.

Netflix beholder topposisjonen på den offisielle Strømmetoppen, men TV 2 Play er raskt på vei til å ta igjen ledelsen. TV 2 Play viser den mest markante veksten blant de ledende aktørene, med en økning fra 35 prosent i første kvartal av 2023 til hele 50 prosent i første kvartal av 2024. TV 2 Play har nå distansert seg fra de andre norske betalingstjenestene og etablerer seg klart på andreplass. HBO Max inntar tredjeplassen, tett etterfulgt av Disney+ og Viaplay.

Kjempehopp:

TV 2 Play har gjort et realt byks på Strømmetoppen på ett år. Nå har halvparten av norske husholdninger tilgang til TV 2s strømmetjeneste. Foto: Kantar Media


Det har vært en stagnasjon i det norske strømmemarkedet siden andre kvartal 2023. Gjennomsnittlig antall abonnement per husstand har falt fra 3,4 i tredje kvartal 2023 til 3,1. Denne nedgangen er spesielt merkbar blant personer under 50 år og blant dem med lavere inntekt. Med tanke på de generelle prisøkningene i Norge, synes det som om flere nå revurderer hvilke strømmetjenester de er villige til å betale for, og hvilke de foretrekker å avslutte.

Det er verdt å merke seg at blant de globale aktørene viser Prime Video, YouTube Premium, Apple TV+, SkyShowtime og BritBox en betydelig relativ vekst. Disse vil også konkurrere med Netflix med hensyn til innhold og pris.

Det norske markedet er både velutviklet og modent, og ifølge Kantar Media finnes det ingen andre markeder som har en så omfattende tilgang til betalte strømmetjenester (Northern Waves Conference 2023). Dette innebærer at det vil oppstå en intens konkurranse om forbrukernes oppmerksomhet og økonomi i tiden fremover

Fakta om undersøkelsen
Dataene er samlet inn gjennom Forbruker & Media (F&M), som er Norges største markedsundersøkelse og gjennomføres kontinuerlig gjennom hele året. Det rapporteres med omtrent 3.000 respondenter hvert kvartal, totalt 12.000 årlig. Mer informasjon finnes på Kantar Medias nettsider. Fra tredje kvartal 2023 er spørreskjemaet for måling av strømmetjenester i F&M forbedret. Spørsmålene om kjennskap og abonnement har fått en bedre visuell fremstilling.

Continue Reading