Connect with us

Entertainment

Åsted Norge vekker oppsikt etter premieren – her er seernes sterke reaksjoner

Published

on

Endelig ruller Åsted Norge over norske skjermer igjen, programmet er nemlig tilbake med en helt ny sesong.

Noen TV-programmer holder seg like aktuelle selv om de har gått i mange år – Åsted Norge er uten tvil et slikt TV-program.

Det populære programmet har satt fokus på norske uløste krimsaker helt siden den først episoden ble sendt i 2016.

Journalisten Jens Christian Nørve (45) har ledet «Åsted Norge» siden start, og gjennom syv år har han vært med på å sette søkelyset på – og oppklare – norske kriminalgåter.

– Dette var et program vi var usikre på om skulle slå an i Norge, så det er helt vilt at vi nå har kommet til sesong 15. Mange spennende mysterier har blitt løst i løpet av disse årene, fortalte Jens Christian engasjert til Her og Nå i mars i fjor.

Med seg i teamet har Nørve blant annet advokat Kristin Fagerheim Hammervik og tidligere etterforskningsleder Jørn Lier Horst.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Åsted Norge
Foto: Espen Solli / TV 2

Satt søkelys på over 100 uløste saker

«Åsted Norge» er et program der seerne kan hjelpe politiet med å oppklare uløste kriminalsaker. I tillegg får seerne et unikt innblikk bak sperrebåndene og hvordan politiet jobber.

Over 100 personer er tatt etter å ha vært etterlyst i programmet og politiet har gjenopptatt etterforskningen i flere drapssaker etter tips fra seerne.

Høsten 2016 sendte programmet flere reportasjer om drapet på Trude Espås i Geiranger i 1996. Politiet fikk inn over 100 tips og gjenopptok derfor etterforskningen av den uløste drapssaken. 

Høsten 2019 klarte redaksjonen å løse et 29 år gammelt mysterium som politiet aldri klarte å løse. Ingrid ble som nyfødt lagt i en søppelcontainer i Oslo. Gjennom undersøkende journalistikk og ved hjelp av slektsforskning og DNA klarte journalistene å finne Ingrids biologiske mor og Ingrid fikk svar på hvorfor hun ble lagt i containeren. 

Åsted Norge tilbake på skjermen

Nå er programmet endelig i gang igjen og det er nokså tydelig at «Åsted Norge» er en stor seerfavoritt blant det norske folk.

I det første episoden rettet programmet søkelyset mot den lille byen Fagernes som i over 20 år har blitt terrorisert av en eller flere anonyme brevskrivere.

Da Newsner spurte seerne om hva de synes om premieren strømmet det inn med tilbakemeldinger.

«Er så glad dere er tilbake, dette programmet trenger vi i Norge. Velkommen tilbake,» skriver en person.

«Har fulgte dere i alle år. Dere gjør en fantastisk jobb. Helt unike. Flinke folk. Tusen takk til dere alle, » skriver en annen.

«Et samfunnsmessig nyttig program, som løser en del saker. Bra jobba!»

Jens Christian NørveJens Christian Nørve
Foto: TV 2

Hva synes du om premieren? Legg gjerne igjen en kommentar på vår Facebookside.

DEL gjerne også denne artikkelen for å vise at vi setter pris på programmet «Åsted Norge».

Takk for att du abonnerer!

Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Continue Reading